Republicanisme

NOMBRE DEL ARCHIVO
Republicanisme.pdf
TAMAÑO DEL ARCHIVO
3,44 MB
ISBN
9788496521599

«La lliure república, on solament viuen ciutadans lliures i iguals.» (Maurizio Viroli)Existeix una antiga utopia de la llibertat -nascuda a Itàlia amb Maquiavel i les repúbliques lliures- que mira de superar els límits tant del socialisme com del liberalisme. Però per poder realitzar el republicanisme no nhi ha prou amb laplicació de lleis i lamenaça de sancions, també és necessari crear una consciència cívica difusa.És precisament a aquesta mateixa consciència que aquest llibre que teniu a les mans -escrit sense cap finalitat partidista- pretén contribuir. [Del Pròleg del llibre]La celebració del 75è aniversari de la proclamació de la República catalana per part de Francesc Macià ha permès reflexionar en més dun context sobre el singular arrelament de la cultura política republicana en la història de Catalunya.Litaloamericà Maurizio Viroli, que al seu moment va sobresortir com un dels més destacats pensadors dhistòria de les idees, ha tingut un lloc molt important en el debat polític internacional. Amb lobraRepublicanisme-que ha estat traduïda a diferents idiomes (anglès, alemany, francès, espanyol, italià i ara en català)- ha pretès contribuir a la reflexiósobre el concepte de“república”.La base del seu pensament gira al voltant del concepte ciceronià deres publica, al qual correspon una societat organitzada segons els valors de la justícia i de comunitat dinteressos, sota laixopluc de la llei entesa com a ordre públic i universal vàlid per a tots els ciutadans. A més a més el concepte de republicanisme planteja la necessitat dentendre la llibertat com a «no-dependència», o sigui, com a garantia per a cada persona de no dependre dels poders arbitraris duna altra persona i de la mateixa manera gaudir digualtat de drets civils i polítics. La virtut civil dels ciutadans és la base perquè aquest sistema republicà pugui sobreviure. Per això cal que les persones entenguin que el propi interès forma part del bé comú, solament així arrelarà en els ciutadans el sentiment de resistència contra els poderosos i els arrogants.Maurizio ViroliNascut a Forlì el 1952, viu i treballa entre Itàlia i els Estats Units, on és professor de Teoria Política a la Universitat de Princeton (Nova Jersey). Entre altres obres sobre la tradició política republicana, és autor dePer amore della patria(Laterza, 1995), iIl sorriso di Niccolò. Storia di Machiavelli(Laterza, 1998).

Encuentroelemadrid.es Republicanisme Image
DESCARGAR LEER EN LINEA
Descubre el libro de Republicanisme con encuentroelemadrid.es. Lea el PDF de Republicanisme en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Republicanisme y otros libros de Maurizio Viroli.

El Catalanisme

REPUBLICANISME LERROUXISTA A CANTALUNYA EL 1901-1923 de CULLA. ENVÍO GRATIS en 1 día desde 19€. Libro nuevo o segunda mano, sinopsis, resumen y opiniones.

REPUBLICANISME : Agapea Libros Urgentes

Republicanism is a representative form of government organization. It is a political ideology centered on citizenship in a state organized as a republic.Historically, it ranges from the rule of a representative minority or oligarchy to popular sovereignty.It has had different definitions and interpretations which vary significantly based on historical context and methodological approach.