Llengua, Dialectes I Estandarditzacio

NOMBRE DEL ARCHIVO
Llengua, Dialectes I Estandarditzacio.pdf
TAMAÑO DEL ARCHIVO
1,12 MB
ISBN
9788480634618

Llengua, Dialectos i Estandardització és una obra d’important abast, per a l’elaboració de la qual l’autor ha hagut d’analitzar un gran nombre de fonts d’informació i sotmetre a crítica hipótesis i teories en àmbits diversos. S’hi mostra un tractament sistemàtic dels fenòmens d’aparició i de formació de les llengües estàndards, partint de l’estudi de nombrosos casos d’arreu del món, tot traçant-ne una descripció actual i diacrònica. El paper dels parlars o dialectos en relació amb la llengua estàndard i els criteriscomplexos de distinció entre llengües diferents, hi són minuciosament estudiats. El llibre no defuig el comprimís a l’hora de valorar els aspectos polítics i ideològics que incidiesen en l’estandardització, fenomen que ens és presentat com un aspecto fonamental de la normalització o establiment social de les llengües. Es tracta d’una obra imprescindible que interessa no sols els especialistas de la lingüística, sinó que aporta elements importants de reflexió a tota persona interesada en la situació social de les llengües en el món d’avui.

Encuentroelemadrid.es Llengua, Dialectes I Estandarditzacio Image
DESCARGAR LEER EN LINEA
Descubre el libro de Llengua, Dialectes I Estandarditzacio con encuentroelemadrid.es. Lea el PDF de Llengua, Dialectes I Estandarditzacio en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Llengua, Dialectes I Estandarditzacio y otros libros de Carles Castellanos.

S'estandardització a ultrança

Llengua, Dialectos i Estandardització és una obra d important abast, per a l elaboració de la qual l autor ha hagut d analitzar un gran nombre de fonts d informació i sotmetre a crítica hipótesis i teories en àmbits diversos.

en altres paraules: "Registres i varietats de la llengua ...

Solivellas afirma que «l'estàndard d'una llengua no és cap dialecte». És possible que un filòleg afirmi tal disbarat? Basta veure s'exemple de s'italià estàndard, una llengua basada en es toscà literari de Florència, on curiosament, Florència n'era sa capital literària, cultural i econòmica.