La Presa De Sant Mateu Del Maestrat Pels Anglesos A La Guerra De Successió

NOMBRE DEL ARCHIVO
La Presa De Sant Mateu Del Maestrat Pels Anglesos A La Guerra De Successió.pdf
TAMAÑO DEL ARCHIVO
4,49 MB
ISBN
9788416505104

Un dels primers èxits de les tropes angleses al servei de l’arxiduc Carlesfou la presa de Sant Mateu pel coronel John Jones, governador de Tortosa,a finals de l’any 1705, i la reeixida defensa davant el contraatac borbònic.Aquest era el primer pas per emprendre la conquesta de València pel nordque permetria, juntament amb l’avanç maulet pel sud, arribar a la capitaldel Regne. L’acció de Sant Mateu fou convenientment difosa mitjançant lapublicació d’un fullet informatiu: Diaria y verídica relación de lo sucedido enel asedio de la villa y plaza de San Mateo (València, 1706), redactat per PereVicent Sabata, mestre de gramàtica de la vila.A Anglaterra, però, no tothom veia amb bons ulls l’esforç militar i humàesmerçat en els afers hispànics, i l’assumpte va enfrontar whigs i tories davantl’opinió pública per mitjà de pamflets i d’una incipient premsa periòdica.Enmig d’aquest debat ideològic, el fullet sobre la victòria de Sant Mateu foutraduït a l’anglès com a mostra de l’èxit de la implicació de les armes anglesesen la contesa successòria hispànica. Amb la caiguda del Regne de Valènciaen mans borbòniques, Sabata, com tants altres partidaris de l’arxiduc, vapatir les represàlies dels guanyadors i fou engarjolat al castell de Peníscola.Aquest llibre recull l’edició del fullet redactat per Sabata i la seva traduccióa l’anglès, així com una sèrie de poemes escrits per Sabata durant el seuempresonament i que s’han conservat en un manuscrit de la Biblioteca deCatalunya.

Encuentroelemadrid.es La Presa De Sant Mateu Del Maestrat Pels Anglesos A La Guerra De Successió Image
DESCARGAR LEER EN LINEA
Descubre el libro de La Presa De Sant Mateu Del Maestrat Pels Anglesos A La Guerra De Successió con encuentroelemadrid.es. Lea el PDF de La Presa De Sant Mateu Del Maestrat Pels Anglesos A La Guerra De Successió en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga La Presa De Sant Mateu Del Maestrat Pels Anglesos A La Guerra De Successió y otros libros de Enric Querol I Coll.

Guerra de Successió Espanyola - Viquipèdia, l'enciclopèdia ...

La Perdi, San Mateo, Spain. 1037 Me gusta. Restaurante español

Enric Querol: 'La Guerra de Successió al Maestrat o a l ...

Noté /5: Achetez La presa de Sant Mateu del Maestrat pels anglesos a la Guerra de Successió de Querol i Coll, Enric: ISBN: 9788416505104 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour