El Guio, Segons Com

NOMBRE DEL ARCHIVO
El Guio, Segons Com.pdf
TAMAÑO DEL ARCHIVO
7,26 MB
ISBN
9788492907328

Escriure guions és un art que amb el temps ha anat adquirint més riquesa amb nous codis, diferents ritmes i altres plantejaments. Segons el mitjà pel qual es desenvolupi el guió, s’hauran de considerar unes caracterítiques o unes altres. I normalment, els manuals de guió postulen tècniques, eines i estratègies que globalitzen quan cada format és en realitat un món a treballar minuciosament. En aquest sentit, s’ha d’evitar caure en un plantillisme que s’acopli a qualsevol guió, perquè seria una manera clònica d’explicar històries. La ment humana té unes maneres de veure les coses (existeixen uns túnels cognitius), que no ha de limitar la tasca narrativa. Sí, però, s’ha de tenir en compte les possibilitats d’enriquir qualsevol guió a partir de la idea inicial. A El guió,segons com, Joan Tharrats planteja la tasca i l’art de guionitzar no ja des de la perspectiva d’anàlisi d’una pel.lícula, sèrie o programa televisiu ja produits –a posteriori-, sinó des del plantejament del guió abans i durant el procés d’escriptura, que és quan en la professió tot és modificable. I ho és perquè, una cosa és el gènere (l’ideal d’un guió amb les seves connotacions i la pròpia originalitat) i una altra el format: un guió dins un gènere –o dins una hibridació de gèneres- que s’ha de produir i en el què s’ha de fer participar l’espesctador el màxim possible. Són les circumstàncies del procés productiu que porten que un guió no pugui esdevenir com en un principi s’havia plantejat al 100%: una cosa és el què volem fer i una altra, el què podem fer (tenint en compte, igualment, el què alguns cops hem de fer per motius inevitables). Els manuals de guió informen de com millorar les històries, però unes circumstàncies de producció ens portaran, de ben segur, a redireccionar el què expliquem. El guió, segons com, explica com fer front a les circumstànces mantenint els requisits, el concepte i, en definitiva, l’ànima del guió original. Per treure’n, en el fons, profit d’unes circumstànies que condicionen, però que alhora obliguen a ser creatius.

Encuentroelemadrid.es El Guio, Segons Com Image
DESCARGAR LEER EN LINEA
El libro El Guio, Segons Com en formato PDF. El libro El Guio, Segons Com en formato MOBI. El libro El Guio, Segons Com en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Joan Tharrats. Disfruta leyendo con el sitio web encuentroelemadrid.es.

Cómo Escribir un Guion - YouTube

Esta recomendación se transforma en prescripción a partir de la reforma ortográfica de 2010. Véase: "Palabras como guion, truhan, fie, liais, etc., se escriben sin tilde", página de la Real Academia Española, Preguntas frecuentes, consultada el 18 nov 2013.

Guión de vídeo: cómo hacer un script para tu video en 9 ...

21 títulos de 'Tharrats, Joan (1958- )'. El guió, segons com : escriure per cine i televisió amb les seves circumstàncies. El gran llibre dels acudits. Johnny Roqueta. Todo es posible. Johnny Roqueta, Como un amoto.