El Romanic Catala

NOMBRE DEL ARCHIVO
El Romanic Catala.pdf
TAMAÑO DEL ARCHIVO
6,40 MB
ISBN
9788496970090

El romànic català aplega les obres civils i religioses més importants i espectaculars de l’edat mitjana a Catalunya, unes obres que per la seva bellesa i singularitat han esdevingut referents ineludibles de la nostra història. Totes les obres d’arquitectura, escultura i pintura recollides en aquest volum són peces úniques, d’una valuosíssima importància, tant a nivell patrimonial com artístic. Obres com Sant Quirze de Pedret, Sant Climent de Taüll, la Catedral de La Seu d’Urgell, Sant Miquel de Cuixà, Pedrinyà, Santa Maria de l’Estany, Santa Maria de Poblet, el Monestir de Ripoll, Sant Jaume de Frontanyà, Sant Ponç de Corbera, el Monestir de Sant Benet de Bages, Sant Pere de Rodes, Sant Serni de Tavèrnoles o Sant Pere de Galligants, són algunes de les mostres més representatives aplegades en aquest llibre, coeditat per caixaManresa i Angle Editorial. El romànic català està ordenat en un total de sis capítols: (1) El descobriment del romànic; (2) L’arquitectura romànica; (3) El marc litúrgic; (4) La façana monumental; (5) Les esglésies pintades; i (6) Manuscrits, scriptoria i biblioteques, en els quals es presenten les millors obres que hem heredat del romànic i de les quals se n’ofereix un ampli reportatge fotogràfic. Avui, en una edició de luxe, es recupera i es posa en valor un importantíssim tresor patrimonial del nostre país.

Encuentroelemadrid.es El Romanic Catala Image
DESCARGAR LEER EN LINEA
Descubre el libro de El Romanic Catala con encuentroelemadrid.es. Lea el PDF de El Romanic Catala en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga El Romanic Catala y otros libros de Francesca Español, Joaquin Yarza Luaces.

Centre del Romànic de la Vall de Boí

Catalunya ha estat i és un país creatiu de gran originalitat, sempre obert als nous corrents artístics. L'Art Romànic fou un dels més importants, no només com a primer estil artístic internacional pròpiament europeu, sinó pels esdeveniments que el van envoltar.

El románico catalán, una ruta única en el mundo

Noves accions conjuntes del Camp d'Aprenentatge i el Centre del Romànic de la Vall de Boí, que el passat mes de maig van signar un conveni de col·laboració per treballar les possibilitats educatives...